Followers

Tuesday, September 6, 2011

Home » , » Syor tabung amanah Noramfaizul

Syor tabung amanah Noramfaizul


KUALA LUMPUR - Presiden Social Care Foundation, Tan Sri Robert Phang Miow Sin mencadangkan penubuhan satu tabung amanah bagi menyelenggarakan dana daripada sumbangan pelbagai pihak kepada keluarga Allahyarham jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd. Nor yang terbunuh di Somalia pada Jumaat lepas.
Miow Sin berkata, dengan adanya tabung itu, sumbangan orang ramai dapat diuruskan dengan lebih sistematik bagi kemudahan keluarga Allahyarham pada masa hadapan.
Terdahulu, beliau menyampaikan sumbangan peribadi sebanyak RM50,000 kepada ibu Allahyarham, Naemah Abdul Majid sambil disaksikan isteri Allahyarham, Norazrina Jaafar, 37. "Sebagai rakyat Malaysia, bantuan hendaklah disampaikan kepada orang yang memerlukan tanpa mengira bangsa," katanya ketika ditemui di kediaman keluarga Noramfaizul dekat sini semalam.
Beliau turut menyatakan rasa simpatinya terhadap keluarga Allahyarham yang kehilangan insan tersayang ketika sambutan Aidilfitri.
Sementara itu, bapa Noramfaizul, Mohd. Nor Abdul Majid menyokong cadangan Phang kerana sebuah tabung amanah akan lebih memudahkan pengurusan wang yang disumbangkan oleh pelbagai pihak. Terdahulu, keluarga Allahyarham turut menerima sumbangan RM3,000 daripada Tabung Kebajikan Wartawan Kelab Wartawan Kebangsaan (NPC), yang disampaikan oleh penasihat kelab, Datuk Noraina Samad.
Noramfaizul, 39 terbunuh akibat terkena tembakan curi semasa menaiki pacuan empat roda dalam perjalanan pulang ke tempat penginapan dari membuat liputan pemberian bantuan kepada mangsa kemarau dan kebuluran daripada Misi Bantuan Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia di Somalia. -Bernama

No comments:

Post a Comment

ShareThis

pop 1

Terpelik Di Rimba

Blog Archive