Followers

Saturday, July 28, 2012

Pelik! Air Laut Membeku Tiba-Tiba Di Pakistan (Gambar)


Pernahkah anda terfikir di tepi pantai laut, tiba-tiba lautan menjadi beku? Dengan kekuasaan Allah, sebuah lautan yang penuh air boleh menjadi beku. Wah! teruja tapi menakutkan pula difikirkan tentang kejadian pelik ini. Hakikatnya apa saja boleh terjadi.Gambar pelik dibawah merupakan gambar dari sebuah laut yang

Thursday, July 26, 2012

Kafe internet khas untuk wanita



KABUL - Sebuah kafe internet khas untuk wanita telah dibuka di sini baru-baru ini.
Kafe itu diberi nama Sahar Gul sempena nama seorang pengantin perempuan berusia 15 tahun yang pernah didera dan

Semakin banyak udang karang berwarna-warni ditangkap


GAMBAR yang bertarikh 26 Jun lalu menunjukkan udang karang pelbagai warna di syarikat New Meadows Lobster di Portland pada 21 Julai lalu.

PORTLAND, Amerika Syarikat - Para saintis kini mendapati terdapat banyak udang karang yang berwarna biru, oren, kuning dan berwarna-warni yang tersangkut pada jaring nelayan sejak dua tahun lalu di sini.
Pada kebiasaannya, udang karang yang ditangkap nelayan di sini berwarna

Tuesday, July 24, 2012

(Gambar) Artis seni Pasir Menang pingat emas di Sepanyol

Satu satunya artis seni ukir pasir yang menyertai pertandingan mengukir pasir di sepanyol..menjadi pemenang pingat emas dalam pertandingan itu di sepanyol

Gambar hujan lebat paling teruk dan Banjir di Beijing

  Penduduk di Beijing menunjukkan rasa marah mereka semalam, selepas mengalami hujan paling teruk yang melanda ibu negara China itu sejak 60 tahun dan menyebabkan sekurang-kurangnya 37 orang mati, dan kira-kira

(Gambar) Budak mati jatuh dari kenderaan vintaj di Muzium Beamish


Seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun mati selepas terjatuh dari sebuah kenderaan lama berkuasa wap di sebuah muzium terbuka, semalam.
Karl Doran dikatakan jatuh di bawah treler yang ditarik enjin itu dan m

Rumah untuk dijual - 5 kali dirempuh kereta


WARDLE bersama gambar empat kemalangan di kawasan rumahnya.

LONDON: Sepasang suami isteri yang sudah bersara gagal menjual rumah mereka berharga 350,000 (RM1.75 juta) selepas kediaman itu dirempuh lima kereta dalam masa kurang dua tahun.
Tom Wardle, 66 dan isteri, Shirley, 72, pernah membaiki tembok laman rumah mereka dua kali dalam masa sebulan selepas pemandu hilang kawalan ketika membelok berhampiran hartanah itu meskipun

Petani guna senjata berat pertahan ladang ganja


Petani bersenjata mesingan, bom tangan menggunakan roket dan mortar memaksa tentera kerajaan menghentikan operasi untuk memusnahkan ladang ganja haram di Lembah Bekaa di Lubnan, semalam.
Tiada kecederaan dilaporkan dalam tembak menembak itu tetapi dua kenderaan pasukan keselamatan terkena tembakan, kata saksi. 
Ketika perang saudara 1975-1990, Lembah Bekaa yang subur menghasilkan sehingga 1,000 tan resin ganja setiap tahun dan 30-50 tan candu, yang digunakan untuk

Saturday, July 21, 2012

14 gambar Badan Maskulin,Tegap Artis Yang Hebat

Pemilihan hebat gambar yang menampilkan beberapa pelakon lelaki yang yang paling kacak dalam Hollywood . Menunjukkan badan  mereka yang tegap dan hebat dalam filem hits mereka. Bintang lelaki Hollywood  untuk kegembiraan pembaca wanita kami dan kita semua mempunyai rujukan yang baik bagaimana badan kita harus kelihatan seperti. Saya rasa gambar-gambar ini akan membuat lebih daripada satu orang untuk mula melawat gimnasium dan mendapatkan dalam bentuk. Kami mempunyai fikiran badan dan kesihatan dalam tekanan gaya hidup moden ini . Dan ini terlihat bukan sahaja selebriti  Hollywood , tetapi boleh dicapai melalui amalan, sukan dan latihan keras.

Jake Gyllenhaal dalam Prince of Persia- The sand of time

Bradley Cooper On The Set Of The A-Team

Mark Wahlberg In Date Night

15 Gambar Peti Surat Yang Menarik Dan Lucu


Koleksi Rekaan Peti Peti Surat Yang Menarik dan cool Dari Seluruh Dunia..

Memang menarik >Cuba Buat Satu untuk rumah anda ..Mesti akan ada yang jeles nanti..Silap silap Peti surat anda pun kena curi jugak..hehehe

(Gambar) Rosakkan pakaian demi seni - Trash The Dress -


 Walaupun kebanyakan wanita mahu memastikan pakaian pengantin mereka berada dalam keadaan terbaik, sesetengah yang lain sengaja merosakkannya atas nama seni.
Amalan aneh dikenali sebagai Trash The Dress itu semakin popular di seluruh dunia, dengan ramai wanita menempah jurugambar bagi merakamkan gaun pengantin mereka dirosakkan. Tujuannya - mencipta imej kontras yang berkesan bagi mengiringi keindahan gaun pengantin yang dipakai mereka. Hasil daripada kerja seni itu memang dramatik.

Disebabkan keinginan itu, kata rencana berkenaan, pasangan pengantin di seluruh dunia memakai gaun perkahwinan mereka untuk memasuki gua, berjalan di taman hiburan terbiar, merayau di ladang jagung atau meredah hutan.

Imej pengantin yang disimbah wain merah, misalnya, dirakam jurugambar Jeff Cooke, baru-baru ini.
Kata Cooke, pasangan itu hanya dikenali sebagai Bri dan Greg mengatur sesi fotografi bagi memperingati ulang tahun pertama perkahwinan mereka. Satu lagi imej dirakam Cooke menunjukkan seorang wanita mengecat gaunnya dengan warna hitam. Seperti dapat disaksikan pada gambar itu, wujud “keghairahan, tenaga dan emosi” ketika aksi itu dirakamkan. Sebagai bukti amalan berkenaan begitu popular, majlis besar-besaran Trash The Dress pernah diadakan di Belanda pada September 2009 dengan lebih 150 wanita menyertainya.











Pemilik anjing ganas dipenjara 4 bulan


LONDON: Seorang pemilik anjing dipenjara empat bulan semalam, selepas haiwan peliharaannya menyerang dan mencederakan budak berusia enam tahun.
Erfan Ali parah selepas anjing jenis Rhodesian Ridgeback biasanya dilatih untuk membunuh singa menyelinap melalui lubang pagar dari rumah sebelah ketika dia membantu ibunya mengangkat pakaian dari penyidai. Kedua-dua muka Erfan cedera dibaham anjing bernama Tyson itu.

Mahkamah Gabalfa di Cardiff diberitahu, Erfan terselamat apabila anjing berkenaan akhirnya berjaya diusir daripada terus menyerang budak terbabit.
Pemilik Tyson, Kevin Large, 27, mengaku gagal mengawal anjing 18 bulan itu.

Anjing berkenaan kemudian dibunuh.

Pendakwa, Huw Evans, berkata Erfan bermain di halaman rumahnya ketika Tyson membaham tangan kanannya. “Mangsa menjerit kesakitan dan ibunya cuba menariknya ke arah pintu dapur yang terbuka.
“Dengan terus memegang Erfan dan menolak anjing itu, akhirnya pasangan ibu dan anak itu berjaya masuk ke rumah,” katanya.

Bagaimanapun, kata Evans, disebabkan gagal menutup pintu dengan cepat, Tyson mengekori mereka dan membaham muka Erfan. - DM

Thursday, July 19, 2012

Gadis Pelik Ketagih Makan Plastik


CALIFORNIA – Kailyn, 18, gadis yang berasal dari Sacramento mengakui telah menjamah plastik hampir 60,000 jenis plastik sepanjang 11 tahun yang lalu sebagai makanan utama hariannya berbanding dengan makanan biasa.
Kailyn telah dijemput oleh sebuah rancangan TLC bagi sebuah program bual bicara, ‘My Strange Addiction’ bagi membicarakan ketagihan anehnya kepada

Aksi Lucu Memerang Berdoa Supaya Dapat Ikan


Cuba perhatikan aksi memerang ini. Dia tampak seperti sedang berdoa dengan kepala yang mendongak ke atas. Sungguh menghiburkan.
Gambar ini diambil oleh

Ikan Bergigi Pelik (2 Gambar)


Pada pandangan pertama admin tengok gambar ikan ini pun dah hampir nak tergelak. Ikan pelik ini bukan calang-calang ni, kalau warga emas yang dah tak ada gigi kalau makan ikan pelik ni boleh tumbuh gigi ni, haha, just joking, tapi cool la gigi ikan aneh ni. Korang fikir la sendiri ya. Mari kita lihat gambar pelik ikan bergigi yang ditangkap nelayan ni. Jom!
Tekan Readmore ....2 gambar di bawah

Aneh - Ikan Pelik Menyusu Di China (Gambar)


Jarang sekali untuk kita melihat sesuatu perkara yang pelik. Kali ini ia berlaku di sebuah kolam ikan. Apabila menyebut mengenai ikan, jika kita ingin memberi makanan kepada ikan cukuplah sekadar menabur di atas air. Namun kali ini ia agak pelik, apabila ikan pun menyusu apabila dihalakan dengan puting botol susu.
tekan readmore untuk tengok aksi ikan hisap botol susu

Pelik - Ikan Mempunyai Bibir Yang Tebal



Jika gelaran manusiaberbibir tebal lagi seksi diberikan kepada Angelina Jolie, mungkin ikan pelik ini juga boleh menyandang gelaran itu. Ikan ini hidup di dalam akuarium bertujuan untuk dipertontonkan kepada umum. Kalau diperhatikan, ikan pelik ini ini mirip seekor ikan yang mempunyai nilai harga pasaran suatu ketika dahulu iaitu ikan Flower Horn. Jom lihat ikan pelik yang mempunyai bibir tebal ini.
Jom Tengok lagi Gambar --Tekan readmore

Ikan Emas Yang Bersalut Emas (3 Foto)


 Semua orang mesti kenal dan pernah tengok ikan emas kan? Ikan emas tu warnanya lebih kepada oren kan? Ni gambar ikan yang betul-betul emas. Katanya sebahagian badan ikan ini ada emas 24 karat. Tak pasti sama ada ini adalah real atau pun fake.. Apa korang rasa? Real ke fake?
tekan readmore untuk tengok 3 gambar

Ikan Keli Gergasi Di Mukah Sarawak


Seekor ikan keli bersaiz gergasi telah ditangkap oleh nelayan di Mukah, Sarawak. Berita tentang ikan keli gergasi ini telah menggemparkan bukan sahaja penduduk tempatan tetapi seluruh Malaysia. Ikan pelik yang mempunyai berat lebih kurang 2 tan (2000kg) itu dikatakan tersesat dan mati di tepian sungai. Seorang pemborong ikan cuba mengangkat ikan keli tersebut dengan menggunakan kren tidak berjaya. Dia hanya berjaya mengangkat ikan keli gergasi itu hanya selepas menyiat kulit ikan pelik itu. Daging ikan keli gergasi itu dikatakan dipotong-potong dan dijual dengan harga RM6 sekilo. Satu kampung boleh kenyang kalau buat kenduri ni. Mari kita tengok gambar pelik ikan keli gergasi yang terdampar di Mukah Sarawak ini. Jom!




Melayukini
....................................................
Baca Yang Lain

Wednesday, July 18, 2012

Orang utan sambut ulang tahun ke-50 tahun


Majlis ulang tahun kelahiran seekor orang utan diadakan di Zoo La Boissiere-du-Doree dekat sini, barat Perancis semalam.
Pada majlis itu, pengurus zoo itu, Sebastien Laurent memberikan

Bot untuk bawa pelancong Olimpik di London


Sebuah bot yang berukuran 37 meter panjang dan lebar 17.5 meter akan membawa pelancong-pelancong Sukan Olimpik menyeberang Sungai Thames di London.
Bot itu boleh membawa

173 biri-biri mati disambar petir


Sebanyak 173 biri-biri ditemui mati, semalam akibat disambar petir di kawasan pergunungan daerah Hoboksar, Mongolia.

Menurut Alten Bagen, 18, kejadian yang mengorbankan ternakan keluarganya itu seperti satu mimpi buruk.

"Ia bermula dengan hujan lebat pada tengah malam. Saya amat takut dan terpaksa melindungi diri dalam bangsal berdekatan. Apabila kilat menyambar kawasan ini, saya terdengar 

Wanita misteri bersama Jong-un cetus tanda tanya

Kehadiran seorang wanita yang dilihat bersama Pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un dalam sebuah majlis Ahad lalu, sekali lagi mencetuskan spekulasi bahawa wanita itu adalah

Tuesday, July 17, 2012

Panah ikan 'terbang' - Ikan Kap Terbang


SEORANG pelanggan, Matt Wehness yang menaiki bot Wallick menggunakan busur untuk memanah ikan kap.

 'Sukan' memanah ikan 'terbang' diperkenalkan di Sungai Illinois, Amerika Syarikat pada musim panas yang lalu oleh seorang ahli bomba, Nathan Wallick.
Dia mengemudi sebuah bot yang mengandungi beberapa pelanggan yang berminat untuk memanah ikan kap dengan menggunakan

Baling topeng ke arah ketua pentadbiran Hong Kong


 Seorang anggota perwakilan Liga Demokrat Sosial, Leung Kwok-hung diusir keluar dari dewan Majlis Perundangan selepas beliau membaling topeng ke arah Ketua Eksekutif Hong Kong, Leung Chun-ying semalam.
Menurut akhbar The Standard, Kwok-hung melakukan perbuatan itu selepas beliau tidak berpuas hati dengan Chun-ying yang gagal memberi jawapan yang memuaskan.
Chun-ying memberi jawapan itu selepas Kwok-hung bertanya tentang kes

Cipta peralatan kecergasan dengan kayu


TITOV melihat anaknya menguji salah satu peralatan kecergasaan yang diciptanya di pekarangan rumah mereka di Novopyatnitskoye

Seorang ahli psikologi lulusan Universiti Negeri Leningrad, Valery Titov mencipta lebih 20 peralatan kecergasan dengan menggunakan kayu.
Peralatan itu dihasilkan dengan menggunakan kayu pain Angara dan cedar tanpa

Pusat pelupusan sampah berbau amat busuk di Songjiang


Beberapa penunggang basikal dan motosikal menutup hidung mereka apabila mereka melalui sebuah pusat pelupusan sampah di Songjiang di sini.
Apabila angin bertiup, penduduk boleh menghidu bau yang busuk dari pusat pelupusan tersebut.
Bau sampah itu cukup kuat sehingga boleh menyebabkan

Sunday, July 15, 2012

(15 gambar) Lawak Apabila haiwan Naik Motosikal


Tengok la haiwan2 ni.untung dia boleh naik motor..tk payah susah susah nak jalan kaki kaannn...

Tekan readmore untuk tengok 14 lagi gambar

Koleksi Kereta Yang Gagal Di Pasaran Dunia


Pernah dengar kedai Reject Shop tak? Ia merupakan sebuah kedai yang mempunyai branding reject shop. Gagal dalam pembuatan tidak bermakna ia tidak boleh dipasarkan. Tetapi ini lain pula ceritanya, apabila terdapat beberapa pengilang kereta gagal dalam menghasilkan reka bentuk kereta dalam pengeluarannya. Nama pun manusia, mesti tidak lari dari kecatatan bukan. Jom kita layan gambar kereta mewah tapi gagal di bawah ini.

1. Aston Martin Lagonda wagon
Kereta buruk ini dihasilkan antara tahun 1976-1989, ketika dilancarkan diharapkan boleh bersaing dengan Rolls Royce dan Bentley. Tapi sebaliknya yang terjadi.
2. AMC Pacer
AMC Pacer tahun 1975.
3. Reliant Regal
Kereta beroda tiga buatan England ini mengerikan musuh besar “Mr. Bean” ini dihasilkan tanpa stereng.
4. AMC Gremlin
Sepertinya ada satu alasan aneh yang membuat badan kereta buruk satu ini seperti dipotong di bahagian belakangnya. Satu lagi, entah kebetulan atau tidak, kereta ini dilancarkan pada tahun 1970 bersamaan dengan April Fool.
5. Nissan S Cargo
Sebenarnya modelnya biasa saja, cuma yang nampak buruk itu lampu depannya. Seperti mata siput peliharaan Sponge Bob. Dihasilkan antara tahun 1989-1992, dari namanya boleh dimaksudkan “Small Cargo” atau mungkin juga “Escargot” yang dalam bahasa Perancis ertinya siput.
6. Ford Edsel
Kereta buruk ini beratnya 3 tan dengan tempat duduk seperti di toilet dan gear manual yang sangat pelik. Kereta ini “terlanjur” dihasilkan, sementara jenama lain tidak pernah terfikir untuk menghasilkan kenderaan seperti ini.
7. Fiat Multipla
Kereta pelik ini dilancarkan pada tahun 1998. Rekaannya sangat pelik dan lucu.

Orkid bentuk Macam Muka Monyet - Orkid Drakula

Bunyi macam pelik jer kan.Orkid drakula, Bentuk macam muka monyet...sepatutnya nama dia Orkid monyet la kaannn..Lagi sesuai tak gitu....Apa pun memang indah ciptaan tuhan,,




Tekan readmore...Ada banyak lagi gambar kat bawah ni...

(Gambar) Si cicak peminat Fanatik spiderman



Sebelum korang tengok cerita spiderman bergaduh dengan cicak mutan dalam filem spidrman yang baru nanti jom admin tunjuk kan cicak yang sebijik macam spiderman..Ni gambar real tau...Bkan tipu ..ini betul2 punya...Nak tengok gambar tekan readmore kat bawah 

Saturday, July 14, 2012

Kisah lelaki beli beg Rm100 untung Juta juta


Philip Treacy ,pereka ireland

Seorang lelaki berusia 73 tahun seolah-olah tidak percaya selepas menyedari beg tangan yang dibelinya dengan harga 20 (RM100) di Oxfam sebenarnya bernilai hingga RM1.8 juta.
John Richard dari West Hampstead, London, tidak tahu nilai sebenar beg rekaan Philip Treacy itu ketika membelinya dalam jualan amal di Oxfam cawangan Kingston. 
bahagian dalam beg

Treacy, pereka terkenal warga Ireland mereka topi untuk golongan kaya dan terkenal, termasuk Lady Gaga dan pengarang Tatler, majalah fesyen berpengaruh, Isabella Blow.


Richard berkata, dia terkejut mendapati beg tangan Treacy di dalam kotak ketika mengunjungi Oxfam untuk mencari barangan jualan murah.
John Richard dengan beg yang dibeli
Beg tangan itu mempunyai rekaan wajah Elvis Presley oleh artis pop Andy Warhol dan dipercayai satu daripada 10 saja yang dihasilkan.

Richard mengambil keputusan untuk memeriksa sama ada ia asli atau tidak dua bulan selepas membelinya.

Richard memberitahu akhbar tempatan, Hampstead and Highate Express: “Saya memutuskan untuk membawanya ke kedai Philip Treacy dan mereka mengesahkan ia asli.”

Beg tangan itu dijual dengan harga antara RM1,000 hingga RM2,000 apabila ia mula dibuat.

Lelaki itu berharap untuk menjualnya bagi membelikan sebuah kedai gunting untuk temannya walaupun pakar lelong memberitahunya supaya menyimpan beg itu untuk sementara waktu.

..........................................................
Baca Yang Lain

1- Kisah orang minyak mengganas di Gombak


2- Kisah azab dua beradik dirantai bapa


3-  Punggung terseksi di dunia 2011


4- Peralatan Pelik Musim banjir di Bangkok


5-  Dunia tunggang terbalik di India


6- Gambar Lamborghini Chrom Tengku mahkota johor


7- SERAM!!! Misteri kemayan City Di Johor Bahru

ShareThis

pop 1

Terpelik Di Rimba

Blog Archive